You are here

Et liv i Viby Sjælland

Flyt til Viby Sj. og mærk virkelysten, drivkraften og sammenholdet, som findes i denne hyggelige stationsby.

Viby Sj. er en velfungerende og hyggelig stationsby beliggende i den sydlige del af Roskilde Kommune, ca. 15 km fra Roskilde by. I dag bor der ca. 4.600 indbyggere, men med planerne for boligudbygning, vil Viby Sj. vokse med ca. 50 % over tid.

Viby Sj. har gode skoler, idrætscenter, kulturhus, bibliotek, lokale handelsmuligheder, kro og flere integrerede institutioner, som gør byen attraktiv for børnefamilier, par som enlige.

Samtidig ligger Viby Sj. smukt i naturen med vandrestier, ådal og åbne marker. Ca. 1 km syd for Viby Sj. ligger Klosterskoven, og ca. 3,5 km nordøst for Viby Sj. ligger den fredede Ramsødal.

I Viby Sj. er der togforbindelse til Roskilde (7 min.) og København (35 min.). Der er ca. 12 km. til Holbækmotorvejen og 15 km. til Køge Bugt Motorvejen.

En by med kultur og sammenhængskraft

Et nyt kulturhus vil se dagens lys i Viby Sj.s bymidte inden for de næste par år. Som en del af en større omdannelse af Viby Sj. midtby bliver det nye kulturhus et tyngdepunkt i byens liv – til hverdag og begivenheder. Kulturhuset skal rumme bibliotek, lokal historisk arkiv, cafe, koncertsal og give plads til foreningsliv, sociale aktiviteter og kreativ udfoldelse.

Foreningslivet og engagementet er stærkt i Viby Sj. Kulturkosmos, som det nye kulturhus bygges op omkring, er en lokal foreningen, skabt og drevet af frivillige, der samler byens borgere til sociale, kulturelle og musiske arrangementer og kreativ udfoldelse. Villavirkelyst er et lokalt fællesskab og co-working space for selvstændige og iværksættere, der bor og arbejder i og omkring Viby Sj. Dertil findes der i Viby Sj. en stor idrætsforening, musikforening, kunstforening, nyttehaver og meget, meget mere.  
 

Senest opdateret

17.01.2020